Як правильно доглядати за медичним одягом?

Як правильно доглядати за медичним одягом?

Категорії

Репутація медичної клініки, косметологічного салону, аптеки, стоматологічного кабінету дуже залежить від зовнішнього вигляду спеціалістів та обслуговуючого персоналу. Чистий та охайний одяг стильного крою викликає довіру та створює сприятливе враження у відвідувачів та пацієнтів. Сучасна уніформа легко очищується та прасується, однак для тривалого збереження представницького вигляду вона потребує особливого догляду та обережного відношення. В чому ж полягає ретельний догляд за медичним одягом?

Поради по догляду за медичним одягом: cкладання та зберігання уніформи

Медичний одяг повинен виглядати так, наче він щойно з магазину. Свіжопрасований або знятий з вішака халат, костюм практично завжди мають бездоганний вигляд. Однак як можна принести на роботу одяг без заломів та втрати форми? Достатньо знати, як правильно складати речі.

Складати шапочку та брюки легко, а от з халатом чи курткою можуть виникнути труднощі. Це можна зробити кількома способами:

  1. Рулон. Річ розкладається на рівній поверхні, а потім згинається наполовину так, щоб плечові шви супроводжували один одного. Рукава з'єднуються та складаються в один бік. Форма згортається в рулон у напрямку від комірця.
  2. Одяг на підкладці. Виріб із застібками опускається передом донизу. На них кладеться підкладка, верхній край якої загинається під комірець. Рукава складаються горизонтально, з'єднуючи область ліктя з плечима. Нижній край халата чи куртки загинається до плечових швів.

Після правильного складання форма готова до транспортування і зберігання в шафі.

Як правильно прати медичний одяг

  1. Якщо медичний костюм має контрастні кольори, такі як білий та чорний, краще очищувати куртку та штани окремо.
  2. Для прання білих медичних халатів та костюмів, які виготовлені зі сумішевих тканин, рекомендується використовувати температуру 60° C та пральний порошок для білих речей. Попередньо можна замочити лише повністю білий одяг без кольорової окантовки чи вишивки.
  3. Комбіновані медичні вироби, які містять світлі та темні тканини, перуть в пральній машині при 40° C без попереднього замочування.

Вироби з червоної тканини не слід прати з іншим одягом.

  • Кольорові медичні вироби з бавовни або сумішевих тканин очищуються в пральній машині при 40° C з використанням порошку для кольорових речей. Варто уникати відбілювачів на основі перекисю або хлору. Обирайте лише перевірені якісні засоби для прання.
  • Медичний одяг з габардину також потрібно прати з температурою 40° C.
  • Вироби з застібкою на блискавці або ґудзиках перуть в застібнутому вигляді, попередньо їх вивернувши навиворіт.

Прасування медичного одягу

Зазвичай, для прасування уніформи з бавовни рекомендується вибирати максимальну температуру нагріву праски. Якщо матеріал містить синтетичні волокна, а на етикетці відсутні рекомендації щодо прасування, слід починати з прасування найменш помітного місця. Наклейки або вишиті логотипи з синтетичних ниток на одязі можна прогладити через бавовняну тканину.

Медичний халат найкраще прасувати злегка вологим. Почніть з прасування всієї поверхні виробу. Виточки на грудях слід прогладжувати в напрямку одна до одної, на спині - в протилежний бік. Для рукавів можна використовувати спеціальну підставку, яка йде в комплекті з гладильною дошкою.

Побутовий догляд за медичним одягом дуже простий і займає мінімум часу. Якщо ви знаєте, як правильно прати медичні речі, а також вмієте їх правильно сушити і прасувати, враховуєте всі поради по догляду, то вони прослужать вам довгий час, зберігаючи свою первісну форму, насичений колір і охайний вигляд.

Переваги покупки в магазині InWhite

Компанія InWhite пропонує широкий вибір якісного одягу для медичних працівників різних спеціальностей та напрямків, включаючи лікарів, медсестер, фармацевтів та інших спеціалістів. Кожна модель виготовлена з перевірених матеріалів, що забезпечує максимальний комфорт, легкість у догляді та високу ефективність її функціонування.

Для того, щоб зробити замовлення, вам необхідно зайти на офіційний сайт InWhite та вибрати необхідний вам одяг. Тут ви зможете знайти широкий вибір різноманітного медичного одягу від провідних виробників. Консультанти допоможуть вам із вибором, відповівши на всі ваші запитання.

Крім того, InWhite пропонує своїм клієнтам безкоштовну доставку та можливість повернення товару протягом 14 днів з моменту отримання.

Майте справи з професіоналами - обирайте якісний одяг для медиків в InWhite!

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*
Власне виробництво

Власне

виробництво

Гарантія якості товару

Гарантія якості

товару

Доставка Україною 1-3 дні

Доставка Україною

1-3 дні

Можливість обміну

Можливість

обміну