Необхідність застосування медичного одягу в різних сферах медицини

Необхідність застосування медичного одягу в різних сферах медицини

Категорії

Медичний одяг відрізняється від звичайного рівнем безпеки, а щоденна стерилізація дозволяє уникнути поширення бактерій. Крім того, тканини для медичного одягу підібрані ретельно, з огляду на особливості роботи у різних медичних сферах, забезпечуючи комфорт і захист для лікарів. А красивий дизайн, яскраві кольори та деталі оригінального оформлення позитивно впливають на самопочуття пацієнтів.

Матеріали найвищої якості та вимоги до них

Для пошиття медичного одягу використовується досить обмежене коло матеріалів.

Натуральні. Перевага віддається бавовні. Цей тип текстилю:

  • забезпечує гарну повітряну вентиляцію;
  • швидко всмоктує та віддає вологу;
  • приємний на дотик;
  • дозволяє отримувати задану щільність за рахунок багатошарового плетіння;
  • не втрачає експлуатаційних якостей при високотемпературній обробці.

Синтетичні. Допускаються лише тканини поліефірної групи:

  • віскоза – популярна завдяки характеристикам, максимально близьких до натуральних тканин, але з більшою міцністю на розрив;
  • поліестер – створює надійний захист від багатьох небезпечних речовин, стійкий до вологи, комфортний в носінні, збільшує строк експлуатації медичного одягу;
  • спандекс – його незначне включення (всього 2-3% загальної маси) робить сумішеву тканину еластичною, міцною, гладкою навіть без прасування.

Залежно від сфери використання, у складі спецодягу для професіоналів (чия робота не пов'язана з підвищеним ризиком) переважно використовуються натуральні тканини. Однак, у високоризикованих сферах, таких як інфекційні відділення, операційні зали, патологоанатомії та хірургія, необхідно збільшення кількості синтетичних компонентів у спецодязі, що дозволяє забезпечити необхідний рівень захисту.

Як забезпечується надійний захист під час роботи: типи спецодягу

Термін «медичний одяг» включає в себе три компонента.

  1. Халати, штани, спідниці, блузи, комбінезони, шапки – тобто речі, що мають безпосередній тісний контакт зі шкірою. Від «цивільних» аналогів відрізняються збільшеним ступенем захисту, особливостями крою, обмеженим переліком дозволених матеріалів.
  2. Рукавиці, бахіли, синтетичні берети, маски – додаткові елементи вбрання, призначені для одноразового використання. Використовуються для запобігання розповсюдження хвороб.
  3. Спеціалізоване взуття для медиків – переважно сабо чи мокасини. Виділяються високими ортопедичними якостями, ефектом анти ковзання, наявністю перфорації верхньої частини.

Як створюється якісний медичний одяг

Щоб забезпечити комфортне носіння медичного одягу виробник проводить багаторівневі перевірки, та тестування, а саме:

  1. Вибір матеріалу. Здійснюється в залежності від потенційного місця використання виробу. Співвідношення складових компонентів прораховується за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення.
  2. Створення моделі. Для кожної речі проводиться комп’ютерне моделювання зовнішнього вигляду в трьохмірному просторі. Підбирається фасон, розмірні параметри, розташування, форма кожного елементу.
  3. Лекала та пошив. Елемент медичного одягу «збирається» з окремих частин, якісно прошивається і направляється на тестування.
  4. Перевірка. Проводиться для того, щоб переконатися у відповідності параметрів виробу комп'ютерній моделі, надійності швів, міцності на розрив, а також реакції на хімічні речовини. Якщо під час перевірки виявлені будь-які дефекти, виріб вибраковується і не допускається на ринок. Це дозволяє забезпечити високу якість виробів та безпеку користувачів.

Купуйте професійний медичний одяг у InWhite! Гарантуємо преміальну якість, низькі ціни, швидку доставку по всій Україні!

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*
Власне виробництво

Власне

виробництво

Гарантія якості товару

Гарантія якості

товару

Доставка Україною 1-3 дні

Доставка Україною

1-3 дні

Можливість обміну

Можливість

обміну