«Потрібно вибирати: або продавати, або дарувати» - Олена Єрмоленко, засновниця благодійної організації «Тім»

«Потрібно вибирати: або продавати, або дарувати» - Олена Єрмоленко, засновниця благодійної організації «Тім»

Категорії

Не так давно «In White» запустили благодійну акцію в усіх шоурумах і онлайн-магазинах. До кінця липня 5 гривень від кожної покупки в інтернет-магазині і шоурумі будуть передані благодійній організації «Тім».

Тім винаходить, виробляє і дарує предмети догляду за паралізованими людьми, серед них:

  • ковзаючі рукава для полегшення переміщення і поворотів
  • клини для позиціонування та фіксації лежачих людей
  • набори для позиціонування пацієнтів в комі і під наркозом в реанімаціях
  • подушки різних форм для профілактики пролежнів у домашніх умовах і стаціонарах
  • накидки від дощу і зимові мішки для прогулянок людей на візках


Для того, щоб познайомитися з організацією ближче, ми запросили до нас на інтерв'ю засновницю «Тім» - Олену Єрмоленко. Олена займається допомогою лежачим хворим. Ми детально розпитали Олену про організацію, пошук і способи допомоги хворим.


- Олено, вітаю! Розкажіть про організацію. Як з'явилася ідея створення?


Тім - ім'я проекту, який живе тільки за рахунок благодійних внесків. Створює предмети догляду та побуту і роздає їх безкоштовно.

Ми народилися на Фейсбуці на початку 2018 року. У хроніці Фейсбуку публікуємо наші новини кожен день – це і анонс новинок, і звіт про випробування, і фотографії одержувачів. А також новини про фінансові завдання, збори і витрати.

Ідея народилася, коли допомога потрібна була паралізованому другові. Ковзаючий рукав – це пристосування для переміщення важкого пацієнта. Його створювали за образом західного зразка. А коли вийшло зробити рукав недорого, виготовили багато і почали дарувати на замовлення в Фейсбуці.

Через рік на ринку з'явилися рукава поганої якості і дорогі. Нам довелося давати ім'я своїм виробам і проекту, щоб споживач міг відрізнити нас від інших.



- Для кого призначена продукція, яку ви виготовляєте?

Продукція Тім - це предмети догляду за паралізованими людьми. Ми створюємо самі або копіюємо західні аналоги предметів догляду та побуту, яких немає в Україні. Перш за все для дорослих з наслідками спінальних травм, інсультів, міопатії. Ми допомагаємо тим, хто нерухомий або слабо рухливий, незалежно від причини.



- Скільки людей в команді «Тім»?

У команді кожен день багато людей, просто кожен день ці люди різні.



- Як люди дізнаються про вас? Як просять про допомогу і скільки часу займає така комунікація?

  

Люди дізнаються про нас з публікацій Фейсбук. Ті, хто вже отримував допомогу, розповідають друзям. Реабілітологи та лікарі розповідають про наші вироби пацієнтам. Не так давно з'явився Youtube-канал, на якому намагаємося публікувати збірники прикладів застосування наших виробів.

Є сім'ї, які з нами кілька місяців або років. Вони і помічники в створенні новинок, і перші випробувачі.

Люди, які отримали одну річ, швидше за все пізніше замовлять щось ще для своїх завдань.



- Чому ви передаєте вироби безкоштовно? Є витрати на виробництво, на матеріали. Сім'ї можуть профінансувати речі, які стосуються виробництва, наприклад.

Ми все передаємо тільки безкоштовно. Потрібно вибирати: або продавати, або дарувати. Є сім'ї, які можуть і хотіли б допомогти грошима, але ми не беремо гроші з одержувачів. Я ні в кого не запитую їх фінансові можливості. Наші помічники знають про це. Реквізити картки не публікуємо, щоб наші замовників не робили вдячних внесків. Їхні проблеми вкрай затратні, їм є куди витрачати. А наша справа знайти помічників серед добрих і багатих людей, у яких в родині ніхто не хворий.



"Потрібно вибирати: або продавати, або дарувати"



- Лікарі дійсно шукають спонсорів, самі закуповують ці пристосування?

Ми роздаємо наші вироби в сім'ї. Замовити може або сам пацієнт, або близька людина, яка сама доглядає за родичем.

Лікарняні проекти були теж. Ми роздавали ковзаючі рукава для переміщення пацієнтів у реанімації державних лікарень. І весь минулий рік і цю весну набори подушок для пацієнтів з важкими пневмоніями на замовлення анестезіологів Covid-реанімацій.

Сьогодні ми не пропонуємо продукцію Тім в стаціонари. У кожного стаціонару є свої ресурси для забезпечення відділень. Хороший завідувач відділенням знайде спосіб забезпечити пацієнтів предметами догляду.

Кожен лікар, знайомий з нашою продукцією, може дати посилання на проект сім'ї, і вони мають всі шанси отримати необхідні предмети догляду.

Наша продукція не має офіційної медичної сертифікації. Матеріали, з яких ми створюємо вироби Тім, сертифіковані. Але готовий виріб - ні. Сертифікація зайняла б стільки сил, скільки ми витрачаємо на виробництво. Спонсорські гроші ми витрачаємо тільки на матеріали і оплату зовнішніх підрядників, наприклад швачок.

Передачі в лікарні наших виробів (коли діяли і ще будуть діяти лікарняні проекти) – це просто замовлення співробітника і потім фотозвіт з подальшою публікацією. Публікація – це спосіб показати іншим лікарням таку можливість, ну і працівникам цієї лікарні, що даний виріб у них є в наявності. Ніяких документів оприбуткування або офіційної передачі, як це буває в фондах, у нас немає



- Як дистанціюєтеся від емоційного болю, яку можуть транслювати сім'ї і хворі?

Звичайно, мені не хотілося б знати про чужий біль. Це нормально для будь-якої здорової людини. Але від того, що я їй опираюся, вона не зникне.

Якщо люди до мене приходять з болем, я рада, що у мене є, чим допомогти. І засмучуюся, якщо не можу.



- Якщо говорити про досвід поза країною, ідеї яких виробів прийшли звідти?

Є улюблений німецький сайт. Вони публікують предмети догляду та приклади їх застосування. Кожен рух наповнений любов'ю. Можу дивитися безкінечно. Ціни у них захмарні. Але якщо спробувати повторити виробництво в наших умовах – реально. Сподіваюся, наш плагіат не буде покарано, так як у нас немає комерційних цілей.


- Як допомогти організації, якщо немає грошей?

Краща допомога – розповісти про нас іншим. Серед друзів можуть знайтися ті, кому ми можемо допомогти прямо зараз. Серед друзів можуть знайтися ті, хто сам захоче допомогти.

Допомога потрібна постійно різна. Скажімо, виробник тканини в Китаї або в Туреччині, і комусь її потрібно фізично спробувати руками перед великим замовленням.

Коли приходить значна партія поролону і подушки потрібно одягати в чохли. Важка праця.

Іноді нам не вистачає сил наших швачок, тоді ми шукаємо ще. Але питання якості так само важливі, як питання швидкості і ціни.

Хотілося б коли-небудь таки сертифікувати продукт, самі ми точно не подужаємо

Ми весь час вирішуємо нові завдання. Наш ресурс не тільки гроші.



 ''Краща допомога - розповісти про нас іншим''



Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*
Власне виробництво

Власне

виробництво

Гарантія якості товару

Гарантія якості

товару

Доставка Україною 1-3 дні

Доставка Україною

1-3 дні

Можливість обміну

Можливість

обміну