Як підібрати взуття для роботи в медичній сфері

Як підібрати взуття для роботи в медичній сфері

Категорії

Медичне взуття тільки нещодавно стало окремим сегментом ринку. Це відбулося завдяки певним вимогам та особливостям, пов'язаним із його використанням. Медичні працівники проводять багато часу на ногах у постійному русі протягом всього робочого дня, тому їх взуття повинно бути зручним та комфортним. Традиційне, яке ми носимо на вулиці або вдома, для цих задач не підходить. Спеціалізоване ортопедичне медичне взуття дозволяє лікарям працювати більш ефективно та швидко, що має важливе значення для їх пацієнтів.

Як обрати зручне медичне взуття

Медичні працівники, у тому числі лікарі, повинні завжди бути напоготові. І саме тому для них було розроблено спеціальне взуття. Це допомогло підвищити комфорт під час роботи, мінімізувати навантаження на м'язи ніг і спини, а також знизити тиск на поясницю, хребет, хрящові тканини, колінні та тазостегнові суглоби, що зменшує ризик виникнення професійних захворювань.

Вимоги до медичного взуття:

  1. Воно має круглий широкий носок, оскільки вузький носок може спричинити деформацію пальців та виникнення мозолів.
  2. Наявність перфорації, що запобігає розвитку захворювань через надмірну вологість ніг.
  3. Матеріали, з яких виготовлене взуття, повинні бути екологічно чистими та гіпоалергенними, щоб зменшити ризик алергічних реакцій.
  4. Підошва є гнучкою та еластичною, міцною та легкою, має антиковзні та антистатичні властивості.
  5. Додатково може бути ортопедична устілка або супінатори, що допомагають уникнути плоскостопості та правильно розподіляють навантаження при ходьбі.

Не рекомендується носити взуття з плоскою підошвою, оскільки воно може призвести до розтягнення м'язів та суглобів ніг. Комфортним вважається медична танкетка висотою 3-4 см, яка може допомогти розвантажити хребет під час тривалої роботи. Танкетки більшої висоти можуть стати причиною міжхребцевої грижі.

Матеріали для виготовлення взуття

Для виробництва медичного взуття використовуються лише натуральні матеріали, які дозволяють шкірі ніг дихати і забезпечують вентиляцію та теплообмін.
Це такі матеріали:

  • шкіра;
  • нубук;
  • замша;
  • щільний текстиль.

Штучні матеріали не використовуються, оскільки вони не пропускають повітря належним чином, що може спричинити грибкові чи алергічні захворювання, навіть обпікання шкіри.

При виборі варто керуватися такими правилами:

  • Необхідно уникати купівлі взуття більшого або меншого розміру, оскільки воно може бути занадто стиснутим або, навпаки, спадати під час ходьби. Важливо звернути увагу на зручність під час примірки.
  • Навіть при правильному розмірі невідповідність підйому може надалі викликати незручності та втому;
  • Канти, ребра та шви не повинні бути жорсткими та грубими, особливо в місцях, де вони контактують з відкритими частинами тіла;
  • Застібки повинні надійно фіксуватися та не розходитися під час ходьби;
  • Підошва повинна добре гнутися, але при цьому бути достатньо жорсткою, щоб забезпечити стабільність під час ходьби;
  • Поверхня повинна бути гладкою, без зайвих декоративних елементів, тріщин та роздільних смуг, щоб його можна було легко чистити, мити та обробляти дезінфікуючими засобами;
  • Якщо є проблеми зі стопою, варто звернути увагу на супінатор і стільки, які підтримують правильний підйом стопи.

Крім того, при виборі медичного взуття необхідно враховувати специфіку роботи. Якщо вона пов'язана з підвищеною фізичною активністю, то взуття повинно бути міцним та зносостійким. Якщо ж мова йде про тривале стояння на ногах, то важливо, щоб воно було забезпечене хорошою амортизацією та підтримкою стопи.

Таким чином, вибір медичного взуття - це важливий процес, який потребує уважності та врахування багатьох факторів.

Збережіть свій час та енергію – обирайте медичне взуття в InWhite – у нас ви знайдете великий вибір якісного та модного взуття за доступними цінами.

( 1 )
Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*
Власне виробництво

Власне

виробництво

Гарантія якості товару

Гарантія якості

товару

Доставка Україною 1-3 дні

Доставка Україною

1-3 дні

Можливість обміну

Можливість

обміну