Створюємо модний медичний одяг з 2015 року
Як вибрати медичний одяг для роботи в лікарнях з високою вологою

Як вибрати медичний одяг для роботи в лікарнях з високою вологою

Категорії

Вологість повітря у приміщенні – важливий показник, який визначає комфортність перебування людей. Відповідальна і непроста робота медперсоналу особливо потребує підтримання належних умов праці. Який рівень вологості у лікарняних приміщеннях вважається підвищеним, які його наслідки та чи можливо знизити вплив надлишкової вологості на організм правильним вибором медичного одягу, розбираємо далі.

Вплив підвищеної вологості на організм людини

Мікроклімат у лікарнях важливий як для лікарів, так і для пацієнтів і має відповідати визначеним нормам. Його порушення першим ускладнює роботу, а у других може викликати погіршення стану та прогресування хвороби. Один з показників, які потребують контролю – вологість повітря.

У нормативних документах вказано, що рівень вологості повітря в операційних та інших приміщеннях медичного закладу має знаходитися у межах 30–60 %. За відгуками медперсоналу, найкомфортніше працювати, коли значення цього показника перебуває у межах 45–55 %. Загалом оптимальним для лікарень вважається мікроклімат з вологістю 50 %.

Небезпеки підвищеної вологості:

  • пришвидшений розвиток бактерій і вірусів, зокрема і хвороботворних;
  • посилення розвитку і поширення цвілевих грибів.

Патогенні мікроорганізми розмножуються та наповнюють повітря у медзакладі, створюючи небезпечний інфекційний фон.

В умовах вологості вище норми відчувається вогкість, особливо при зниженні температури. У результаті у медичних працівників можуть виникати:

  • погіршення самопочуття, слабкість;
  • головний біль;
  • респіраторні захворювання інфекційного типу;
  • загострення алергічних реакцій, астми, гіпертонії;
  • переохолодження.

Негативні наслідки має і підвищена вологість за високої температури повітря. У такому середовищі організм намагається уникнути перегріву та активізує виділення поту, але вологість протидіє охолодженню тіла. 

Результат:

  • зневоднення;
  • втрата мікроелементів з потом;
  • перегрівання;
  • зниження артеріального тиску аж до втрати свідомості;
  • порушення ясності мислення.

Вибір медичного одягу для приміщень з високою вологістю

Найперша необхідність для збереження здоров’я при підвищеній вологості у лікарняному закладі – уникнути переохолодження або перегріву. У цьому допоможе медичний одяг, якщо до його вибору підійти правильно.

Медична форма розробляється з урахуванням виробничих особливостей. Тому спеціалізація одягу – фактор, який завжди на першому плані при виборі уніформи медперсоналу. Також у пригоді стане властивість відштовхувати воду – перешкоджатиме накопиченню вологи тканиною у вогкому приміщенні.

Запобігти розповсюдженню респіраторних захворювань допоможуть засоби індивідуального захисту медперсоналу – медичні захисні маски.

Тканина для медичної форми і вологість повітря у медзакладах

Зручність та функціональність медичного одягу багато у чому залежить від матеріалу виготовлення. Властивості тканини визначають здатність медичного одягу:

  • пропускати повітря та відводити тепло від тіла;
  • накопичувати вологу.

Натуральні матеріали за цими показниками кращі для комфортного носіння. Вони в умовах підвищеної вологості за будь-якого температурного режиму будуть підтримувати оптимальну терморегуляцію тіла.

У спекотний період дихаючі тканини не перешкоджають відведенню надлишкового тепла від тіла. Тому навіть у вологому приміщенні у такому одязі менший ризик перегрітися. Якщо в лікарні прохолодно і волого, тканина з природних волокон гарно зберігатиме тепло, даючи змогу уникнути переохолодження.

Висока вологість і медичний одяг з синтетичних тканин – несумісні. У них завжди холодно взимку та жарко влітку, а підвищена вологість ще погіршує цю ситуацію.

Сучасні сумішеві тканини також можуть використовуватися за високої вологості, якщо вони за характеристиками не поступаються чи переважають природні матеріали.

Ретельно підібраний медичний одяг в InWhite – запорука вашого гарного самопочуття, якщо ви працюєте в умовах високої вологості. Збережіть здоров’я – обирайте з асортименту нашого інтернет-магазину моделі медичної форми зі спеціальних тканин високої якості. Ми дбаємо про ваш комфорт.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*
Власне виробництво

Власне

виробництво

Гарантія якості товару

Гарантія якості

товару

Доставка Україною 1-3 дні

Доставка Україною

1-3 дні

Можливість обміну

Можливість

обміну